Saturday, April 30, 2011

Fabregas tanggung tekanan

LONDON – Arsene Wenger menjelaskan bahawa Cesc Fabregas telah menanggung tekanan yang terlalu berat dalam usahanya untuk menghadiahkan Arsenal sebuah trofi musim ini.

Kapten The Gunners, Fabregas, 24, diberi peranan tersebut bagi memujuknya untuk terus kekal di Emirates dan kini Wenger mula bimbang ia terlalu berat untuk dipikul oleh perancang Sepanyol itu.
Spekulasi terbaru memberitahu bahawa Fabregas mungkin akan meninggalkan England pada musim panas ini.

Namun, Wenger menegaskan Fabregas akan terus kekal dengan Arsenal selain terus memegang peranan sebagai kapten.

Wenger berkata: “Memang saya percaya ia adalah satu tekanan yang terlalu berat untuk Cesc ketika ini.
“Dia adalah kapten pasukan dan Robin van Persie pembantunya. Jadi mereka memikul banyak tekanan ke atas mereka sendiri.


“Tetapi Cesc adalah seorang pejuang. Dia mahu menang dalam semua perlawanan. Dan sudah tentu kecewa apabila ia tidak berlaku.

“Mungkin musim ini beban ke atasnya agak berat sedikit.
“Saya percaya pasukan ini semakin matang. Semua pemain masih muda. Pencapaian terbesar bagi mereka ialah mencatat kemenangan bersama-sama.

“Mereka juga telah dikritik teruk dan pada ketika ini mereka tidak mendapat pujian yang sepatutnya.” – Agensi

Kosmo.

Thursday, April 28, 2011

Emirates Cup 2011 this summer!

Saturday 30th July
New York Red Bulls v Paris Saint-Germain (2pm)
Arsenal v Boca Juniors (4.20pm)

Sunday 31st July
Boca Juniors v Paris Saint-Germain (2pm)
Arsenal v New York Red Bulls (4.20pm)

The time is for UK.

Vermaelen set for Arsenal return

Setelah 8 bulan!! akhirnye Thomas Vermaelen dijangka bakal beraksi dlm perlawanan reserve menentang man utd harini.
  

Vermaelen sangat dirindui giler2 oleh peminat2 arsenal musim ni, terutama sepanjang 2 bln lepas yg menyaksikan impian merangkul 4 kejuaraan berkecai semuanya.


Dengan pemergian cesc fabregas, aku pasti ramai yg berharap verminator sebagai pengganti kapten arsenal yg baru. kapten yg sgt lantang bersuara dan dahagakan kemenangan.


Dgn duit hasil jualan fabregas nanti, wenger perlu beli pemain pertahanan baru yg lebih sesuai seperti gary cahill dan pemain tgh seperti scott parker. Mungkin juga beberapa pemain winger kerana formation 4-3-3 kurang efektif.  

He's yours for £35m!

Arsenal finally ready to listen to offers for captain Fabregas.

Arsenal could finally be prepared to let Cesc Fabregas leave this summer and return to boyhood club Barcelona.
The Gunners skipper has made no secret of his desire to return to his homeland and to the club where he spent several years as a youth team player.

Arsenal's season has tailed off badly since their Carling Cup final defeat in February while the captain's own form has been well below his best for much of a campaign blighted by injury
Barcelona have courted Fabregas for the last two summer transfer windows and twice had bids of near £30million turned down in 2010.
Star players Xavi and Carles Puyol also embarked on an embarrassing recruitment process during the World Cup and it needed Arsene Wenger's best persuasive techniques to convince the man around whom his team is built to stay at the club.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1381031/Arsenal-let-Cesc-Fabregas-leave-35m.html#ixzz1Kni5Ll2B

 


UCL Semi final: Real madrid 0-2 Barcelona


Link itik ni same laju ngan Mediafire.

messi punya gol memang mantap. memang alien la messi ni..

Sunday, April 24, 2011

Another defeat means the title is over

Defend arsenal mmg teruk.ni je yg mampu dikatakan setakat ni.

xmenang epl tahun ni, kemungkinan besar fabregas,nasri akan blah dari arsenal. rugi2..

szczesny main sgt bagus harini cuma defend je mcm taik.

Before Match : Bolton vs Arsenal

Ok, now arsenal kat belakang man utd 9 mata dan blakang chelsea 3 mata. Xboleh main2 lg. match mlm ni mesti menang kalau xmng jgk,  memang totally out from EPL title.
Starting 11;

Szczesny
Sagna-djourou-kos-clichy
fabregas-song-wilshere
walcott-v.persie-nasri

Bolton xsusah pun..

p/s: tadi tgk torres sumbat 1st gol utk chelsea. teammate chelsea sume excited dgn gol torres..haha.nasib baik ade lopak air dpn gol yg tolong gol torres.

Torres kene 'burger'

Thursday, April 21, 2011

Beckham, Ronaldo are top-paid soccer players

Beckham continues to be the highest-paid soccer player in the world with total earnings of $40 million last year.
 Ranking No. 2 on our list of the highest-paid soccer players is Cristiano Ronaldo who made $38 million in 2010 (our earnings figures include salaries, bonuses and endorsement income). Ronaldo’s earnings are split evenly between his Real Madrid salary and endorsement income from Nike, Armani, Castrol and others.
Ronaldo is able to reach a massive audience through social media. His 24 million Facebook fans are twice as many as any other athlete (Michael Jordan is second with 10 million fans). His Facebook audience is split evenly between men and women, which makes Ronaldo attractive to a wide range of companies as a pitchman. His 2.4 million Twitter followers are topped only by Shaquille O’Neal, Kaka and Lance Armstrong amongst athletes.

Another athlete looking to social media is Lionel Messi who ranks No. 3 on our list with earnings of $32 million in 2010. Messi launched a Facebook account this month and quickly signed up more than seven million fans. The two-time Player of the Year has beefed up his endorsement portfolio in recent years. Current sponsors like Adidas, Lay’s, Konami, Audemars Piguet, Chery and Air Europa net Messi $16 million annually on top of the $16 million he earned last year from Barcelona in salary and bonuses.

Source: Yahoo

5 games remaining: Can Arsenal win it?


Arsenal
A Bolton Wanderers
H Manchester United
A Stoke City
H Aston Villa
A Fulham

Manchester United
H Everton
A Arsenal
H Chelsea
A Blackburn
H Blackpool

Chelsea
H West Ham United
H Tottenham Hotspur
A Manchester United
H Newcastle United
A Everton


If we can win all the remaining 5 games with 3-0 each game, maybe arsenal will lift the EPL trophy. But, man utd should lose to us and chelsea. 

and chelsea should lose to Everton/newcastle.

Sergio Ramos jatuhkan Piala Copa del Rey


Apa pun xboleh..ramos,ramos,ramoss......
abes piala tu kena langgar lori.

Tottenham 3-3 Arsenal Highlight



Satu lagi result yg mengecewakan....geram aku..

Wednesday, April 20, 2011

Punca utama clichy dan bendtner hilang fokus di padang

Bukti yg dijumpai jelas terbukti mengapa 2 player ni kurang fokus atas padang sebaliknya minda masing2 sudah di ranjang. Apa nak jadi la...

......................Ni buktinye...............

Muke miang btl

EPL : Fastest, Slowest, Fittest


Jack Wilshere adalah yg terpantas dan paling cergas dlm skuad arsenal..mantap bai..mcm ni la future captain..

Tuesday, April 19, 2011

Arsenal masih berpeluang menjulang EPL

Man utd telah pun keciciran mata setelah seri 0-0 dgn newcastle. jarak mata kini kekal dgn 7 mata. arsenal perlu menewaskan tottenham malam ni bagi mengurangkan perbezaan mata kepada 4. 

kalau menang dgn liverpool haritu, kan dah jadi beza 5 mata sekarang..arghhhhhhh....rugi2..

cabaran match malam ni nampak sukar kerana tottenham memang musuh utama arsenal dan dyeorang suka sangat kalau dapat kalahkan arsenal. so, aku boleh jangka yang tottenham akan sungguh2 main malam ni.

diharapkan arsenal jugak mendapat semangat baru setelah man utd seri semalam. wenger juga perlu menukar strategi kerana arsenal sekarang susah nak hasilkan gol.

player2 plak perlu tingkatkan shot2 on goal sebab kalau nak passing2 sampai depan gol memang susah..harap arsenal menang malam ni.kemenangan akan sgt2 menceriakan hidup aku.

Sunday, April 17, 2011

Highlight : Arsenal1-1 Liverpool

 



........Arsenal should improve their shots on goal....

.....be more creative.....

......again, ref doesn't want arsenal win...

ref should blow the whistle just after suarez free kick and its already 100minutes..fuck u ref!

Saturday, April 16, 2011

La Liga Highlight ; El Clasico Real madrid 1-1 Barcelona : Mediafire



Goals were scored by Messi and Ronaldo.

Before Match : El Clasico Real madrid vs Barcelona

Lebih kurang 1 jam je lagi, match tg paling dinantikan akan bermula. Real madrid dan Barcelona kedua duanya telah menunjukkan aksi mantap dalam kempen liga juara2 baru2 ni. Barcelona dah rogol shaktar 6-1 manakala real madrid mencabul tottenham 5-0. HEBAT!

Diharapkan perlawanan pagi ni antara yg terbaik tahun ni. Xnak macam 1st leg dulu time barca tibai real 5-0. Perlawanan ni jugak merupakan pertembungan paling ramai skuad utama Sepanyol seperti Casillas,ramos,puyol,pique,maxwell,busquets,alonso,xavi,iniesta,villa...peh da lengkap 1 team dah..hahahah.

Susah plak aku nak ramal result match ni.. mungkin la, mungkin barca menang kot..2-3.

Gol mungkin dari messi,villa,messi. Real plak mungkin dari benzema dan ronaldo. banyak plak mungkin2..

ok, aku nak sambung buat keje dulu sambil tunggu match ni start.selamat menonton..

Oh ye, utk FA Cup, man city berjaya singkirkan manyur..suke hati aku.puas! Thx to yaya toure. U r the best midfield in man city and among the best in EPL beside fabregas.hehe

Bodoh punye ramos.Berani tampar kapten sendiri. muncung pique mmg duck abes.haha

Thursday, April 14, 2011

Facebook song: Hindi version

video

Nice song..Love it!!

Wednesday, April 13, 2011

Szczesny dan Djourou bakal beraksi menentang Liverpool

Arsenal goalkeeper Wojciech Szczesny dan defender Johan Djourou kedua duanya akan kembali untuk perlawanan wajib menang ke atas Liverpool ahad ni.



Szczesny dislocated jari dye dalam perlawanan pertama Champions League menentang Barcelona dan dijangka akan terlepas semua game sepanjang musim ni.

Tapi Polish youngster ni dijangka akan menggantikan lehmann untuk 7 game lepas ni setelah membuat recovery yg positif.

Swiss centre-half Djourou juga bakal kembali menentang skuad Kenny Dalglish kat  Emirates untuk game yg membolehkan arsenal merapatkan jurang kepada 4 point dari Manchester United.

Berita baik ni akan melonjakkan lagi semangat arsenal untuk terus memburu trofi EPL setelah fabregas,walcott,szczesny,djourou pulih dari kecederaan masing2. Tunggu song pulih, arsenal akan lebih mantap lagi.

Game liverpool nanti bagi gibbs main ganti clichy sengal tu.

Tuesday, April 12, 2011

UCL Man utd 2-1 Chelsea highlight


  ....Goals were scored by hernandez, drogba and park ji sung....
...it is good for arsenal if man utd still in champion league race...

...pemain man utd akan letih dan akan kalah dalam epl...

...arsenal perlu menang semua baki perlawanan untuk muncul juara...

UCL Shakhtar Donetsk 0-1 Barcelona Highlight : Mediafire


..mESSI scored the only goal...

...Barcelona go to semis with aggregare 6-1....

Reaksi kanak2 terhadap Rebecca Black - Friday


hahaha..lawak

Monday, April 11, 2011

Burj Khalifa disambar petir!

Bangunan tertinggi dunia
Dasyat

Highlight Blackpool 1-3 ARSENAL : Mediafire link!!

Sunday, April 10, 2011

Akaun twitter Bendtner

Sila follow kalau berminat ;)

Man of the Match : Blackpool vs Arsenal

Cesc Fabregas - 33%
Lehmann - 17%
Van Persie - 17%
Diaby - 15%
Wilshere - 6%
Eboue - 4%

Pilihan aku mmg fabregas layak.

Blackpool 1-3 Arsenal

Tu dia..kemenangan yg dicari cari selama ini. Nice game walaupun arsenal nampak gementar jugak dgn reaksi blackpool. 

Tapi yg paling penting, Jens lehmann kembali beraksi. Dgn kehadiran lehmann, aku tgk game ni pun xcuak sebab aku yakin lehmann nye kemampuan.



Starting 11 arsenal:

Lehmann
Eboue-laci-kos-clichy
diaby-wilshere-fabregas
nasri-persie-acabin

Gol pertama arsenal dijaringkan oleh diaby. Diaby bermain baik nampaknye kali ni.
Gol kedua sangat padu dijaringkan oleh eboue.
Gol tunggal blackpool dijaringkan oleh taylor fletcher kalau xsilap.
Dan killer gol (ke-3) dijaringkan oleh van persie.


Arshavin masih dgn prestasi x menentu dia iaitu xkonsisten. nampak lemah dan malas.fabregas main baik dgn membuat byk hantaran2 jauh yg tepat dan kemas.

Lega nampaknya dgn kemenangan ni. arsenal masih 7 mata di belakang man utd. teruskan menang, pasti menang EPL.

Tunggu highlight nanti.

Tengok dulu gambar2 yg ade.


Friday, April 8, 2011

Maharaja Lawak minggu 2 ---JAMBU


Thursday, April 7, 2011

Wednesday, April 6, 2011

UCL Hoghlight : Real Madrid 4-0 Tottenham

Hahaha..kesian tottenham.kene tibai abes2..

Tuesday, April 5, 2011

UCL Highlight : Inter Milan 2-5 Schalke : Mediafire

Samir Nasri fikirkan Italy

Ejen kpd nasri cakap, xmustahil satu hari nanti nasri akan pindah bermain kat liga italy. Oh no, very2 damn! Nasri memang player berbakat tapi aku kesian jugak sebab teammate arsenal yg lain xberapa hebat cam dia.

Apa yg aku tau, nasri belum lagi sain sambungan kontrak dengan arsenal sebab dia nak tunggu hujung season baru buat keputusan. Aku rasa, ni antara petanda besar yg nasri akan tinggalkan arsenal kalau arsenal xmenang trofi EPL musim ni. 

Fabregas pun dah macam nak berambus kalau arsenal tanpa trofi lagi musim ni begitu jugak dgn clichy. Adakah perpindahan pemain secara besar besaran akan berlaku sekali lagi?? 

Please la menang trofi EPL musim mi kalau nak tengok nasri dan fabregas musim depan. Xsanggup kehilangan samir nasri!!

nasri

aku sgt admire dengan skill mengelecek dye, body balance dye dan juga kesungguhan mencari gol.

Fabregas terlibat dalam accident kereta

El Capitan

Bala,bala... inilah ungkapan yg sesuai dilontarkan kpd cesc fabregas. Selepas seri 0-0 dgn blackburn tempoh hari, beberapa hari kemudian ko dah eksiden.bala,bala..

Apo jadi dengan Audi r8 ko? Den raso ko buang je audi r8 tu kan,banyak keta lain boleh beli..hahaha

Bak kata pepatah melayu, sudah jatuh ditimpa big show..

Nasib baik la keadaan cesc agak baik dan tiada kecederaan serius dilaporkan setakat ni. Bawak keta tu hati2 sikit lepas ni. Ajal maut xkira ekau famous ke x famous, star ke x..

Den harap, cesc dapat pulihkan fitness dan main fulltime untuk game next week! Buru trofi hingga ke titisan peluh terakhir.


--------------------------------------------------------------------


Lain pula dgn kes pak leman. Masih tercari2 sentuhan dan dijangka akan terus bermain untuk skuad reserve arsenal menentang sunderland.

lehmann

Sejak akhir2 ni, setiap kali almunia buat mistake bodoh, camera man mesti tunjuk muka lehmann..hahaha..xleh bla..almunia pun memang bangang..

Chow dulu..

Sunday, April 3, 2011

I want HTC incredible s!!

 

Highlight Stoke city 1-1 Chelsea : Mediafire

Highlight West brom 2-1 Liverpool : Mediafire



Aku sgt suka tgk reina dan suarez..

Saturday, April 2, 2011

Arsenal 0-0 Blackburn Highlight : Mediafire!

Before Match : Arsenal vs Blackburn

Ok Ok Ok.....
Aku dah xsabar nak tgk game ni. Bukan ape, rindu jugak ah dah 2 minggu xtengok ARSENAL main (fans arsenal lain pun mcm aku jgk kot). Lebih2 lagi dengan berita kepulangan song,walcott dan fabregas dalam skuad arsenal malam ni.hehe

Starting 11 :
Almunia
Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy
Wilshere, Song, Fabregas
Nasri, Van Persie ,Arshavin
Yg kurang menariknye, almunia ni main lagi. Apesal xde org gi bunuh dia ek? DAMN!
Harap2 arsenal attack habis habisan dan bertahan sungguh2 mlm ni. aku nak tgk kemenangan bergaya.please ok.




Friday, April 1, 2011

Messi versi Jepun but this kid is better than messi

Watch the video