Sunday, May 29, 2011

Wednesday, May 25, 2011

Owen goal vs Argentina 1998 World Cup


he is just 18 at that time.

Tuesday, May 24, 2011

Arsenal sah lawan Malaysia 13 Julai 2011

ARSENAL menjadi pasukan Liga Perdana England kedua sah akan menentang skuad bola sepak kebangsaan pada aksi persahabatan di Stadium Nasional, Bukit Jalil pada 13 Julai depan.
Terdahulu, naib juara musim ini, Chelsea telah pun me- ngesahkan akan turun bertemu skuad kebangsaan di gelanggang sama pada 21 Julai.

Tidak cukup dengan itu, Li- verpool juga dikhabarkan akan bertemu skuad kebangsaan pada 16 Julai tetapi sidang media pengesahannya dijangka dibuat awal bulan depan.

Ia menjadikan pertengahan Julai depan minggu paling sibuk dan meriah buat pemi- nat bola sepak negara kerana tiga perlawanan itu akan berlangsung dalam tempoh seminggu.

Timbalan Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM), Tengku Abdullah Sultan Ahmad Shah berkata, kehadiran tiga kelab dari England itu merupakan suatu pengiktirafan selepas Malaysia bergelar jagoan Asia Tenggara setelah menjuarai Piala Suzuki AFF 2010 dan Sukan SEA 2009.

“Bagi saya ia secara tak langsung merupakan suatu platform buat skuad negara kita mendapat perlawanan pendedahan yang cukup baik. Pasti ia sesuatu yang tidak dijangka para pemain kita.

“Ini satu peluang keemasan buat setiap pemain, terutamanya pemain muda. Tiga perlawanan hebat dalam seminggu. Saya rasa pasukan England atau Brazil pun tak dapat peluang sebegini.

“Jadi harap pemain gunakan sepenuhnya peluang ini. Kalau masih muda, saya pun nak bermain sama,” kata Tengku Abdullah pada sidang media pengumuman tarikh Jelajah Asia Arsenal 2011 di Hotel Saujana, Subang pagi semalam.

Tiket berharga RM58, RM68, RM108 dan RM388 akan mula dijual pada Jumaat ini di butik Nike Mid Valley, KLCC, Pavilion, One Utama dan Sunway Pyramid serta rangkaian Ticketpro seluruh negara atau secara online di www.ticketpro.com.my.

Pembelian awal akan disertakan pas masuk percuma menyaksikan sesi latihan pasukan Arsenal di Stadium Nasional pada 12 Julai.

Pesan Tengku Abdullah: “Biarpun saya penyokong Arsenal sejak kecil, saya tetap jiwa Malaysia. Harap lebih ramai hadir berjersi kuning daripada berjersi merah. Semangat negara perlu didahu- lukan daripada keghairahan peribadi.”

Sementara itu, Ketua Pegawai Komersial Arsenal, Tom Fox yang turut hadir pada sidang media itu menyatakan bahawa China menjadi satu lagi destinasi Jelajah Asia 2011 setelah ranca- ngan ke Jepun dibatalkan kerana tragedi tsunami.

“Ini merupakan kali keempat Arsenal ke Malaysia setelah kali pertama pada 1968 dan kali terakhir kira-kira 12 tahun lalu iaitu 1999.

“Sempena ulang tahun ke- 125 kelab, kami mahu memula- kan pramusim dengan perancangan rapi dan akan menurunkan pemain dari skuad utama untuk perlawanan di Kuala Lumpur nanti,” kata Fox.

Kosmo.

Sunday, May 22, 2011

End of season 2010/2011

1st: Man utd
2nd: Chelsea
3rd: Man city
4th: ARSENAL



Tersingkir ke liga bawahan: 

birmingham
blackpool
west ham

Friday, May 20, 2011

Thursday, May 19, 2011

Van Persie bakal dapat gaji setanding Fabregas

 LONDON - Arsenal kini dilapor bersedia untuk menjadikan penyerang Belanda, Robin van Persie sebagai salah seorang pemain yang menerima gaji tertinggi kelab tersebut selepas kapten, Cecs Fabregas.
Ketika ini van Persie yang telah merekodkan 21 gol dalam saingan musim ini menerima gaji sebanyak £70,000 (kira-kira RM342,000) seminggu dengan kontraknya bersama skuad The Gunners masih berbaki selama dua tahun setengah lagi.

Seandainya ia menjadi kenyataan, van Persie dijangka bakal menerima gaji yang sama seperti Fabregas iaitu £90,000 (RM440,000) seminggu.

Bagaimanapun, ia bergantung kepada perbincangan pihak pengurusan Arsenal dengan van Persie yang dijangka bakal dilakukan sebaik saingan Liga Perdana England musim ini tamat. -Kosmo

Thursday, May 12, 2011

Transfer window is back soon

Thursday, May 5, 2011

Frimpong - I was worried I'd be left behind


Emmanuel Frimpong could have been one of the success stories of Arsenal's season.
The powerful midfielder started all six of the first team's pre-season fixtures, linking up with fellow academy graduate Jack Wilshere, and was tipped for great things by Arsène Wenger.

A serious knee put paid to all that. While Wilshere enjoyed his own meteoric rise, Frimpong's was put on hold for another year.

The 19-year-old is back in training now and the next season will be his time along with wilshere.

Wednesday, May 4, 2011

UCL Semi-final : Man Utd 4-1 Schalke Highlight



FINAL: Barcelona vs Man Utd

Tuesday, May 3, 2011

UCL 2nd Leg: Barcelona 1-1 Real Madrid Highlight


Barca ke final. Tapi aku nk real madrid masuk final..

Monday, May 2, 2011

Arsenal 1-0 Man Utd Highlight

Sunday, May 1, 2011

Arsenal Reveal 125th Anniversary Kit

Kit untuk 2011/2012.
Mesti beli.



For video:

The last 3 matches!

ARSENAL

Stoke vs Arsenal

Arsenal vs Aston Villa

Fulham vs Arsenal

MAN UTD 

Man U vs Chelsea

Blackburn vs Man U

Man U vs Blackpool

CHELSEA

Man U vs Chelsea

Chelsea vs Newcastle

Everton vs Chelsea

Arsenal 1-0 Man Utd


Kemenangan sangat berharga bagi memberi semangat baru kepada player2 arsenal yg sebelum ni kehilangan semangat untuk menang.

Wenger membuat perubahan kecil di bahagian tengah dgn memasukkan ramsey menggantikan posisi fabregas. Line up arsenal:

Szczesny
sagna-djourou-koscielny-clichy
wilshere-song-RAMSEY
walcott-v.persie-nasri

Ternyata, perubahan yg dilakukan oleh wenger sangat menarik kerana gandingan tengah antara ramsey dan wilshere sangat2 bagus dan berkesan. Boleh dah  jual fabregas. Memang MU xdapat lawan trio tengah arsenal, Song-Wilshere-Ramsey. Song bermain sangat bagus apabila berjaya mengekang setiap  pergerakan shrek (rooney). Shrek memang xlepas bila berdepan dgn Song.

Wilshere penggerak utama Arsenal

Nasri seperti biasa, bola memang lekat kat kaki. Body balance, dribble, running, semuanya perfect. Cuma terpaksa keluar setelah tamat 1st half kerana mengalami hamstring rasanye dan digantikan oleh arshavin.

Gol tunggal perlawanan dihasilkan bermula gerakan dari tengah oleh ramsey yg menghantar bola ke van persie utk membuka serangan dari sebelah kanan. Van persie bijak mengkucar kacirkan pertahanan MU dgn trick kebiasaan dye, namun beliau x melepaskan rembatan kerana ada 2 makhluk dah block kat depan. Bola dilorongkan kepada Ramsey yg mengangkat2 tangan lalu melepaskan rembatan pantas ke sebelah kanan gawang MU dan gol untuk Arsenal. Best moment bg aku.Huhu


Ramsey telah menemui sentuhan gol

Sekali lg aku berasa rugi giler2 sebab xmng kat bolton haritu..Sekarang 6 point blakang MU dan 3 point blakang chelsea. next week, chelsea mng, MU dan chelsea kongsi mata 73. kalau arsenal menang, arsenal 70.

Kita mesti berharap yg untuk 2nd last game tu, Mu dan chelsea kalah,dan arsenal mesti mng. So arsenal,mu,chelsea share 73 point. DAn last game, menentukan siapakah paling layak jadi juara..hehe..kalaulah boleh jadi macam ni......................................... 

Shrek xpuas ati

video