Sunday, May 1, 2011

Arsenal 1-0 Man Utd


Kemenangan sangat berharga bagi memberi semangat baru kepada player2 arsenal yg sebelum ni kehilangan semangat untuk menang.

Wenger membuat perubahan kecil di bahagian tengah dgn memasukkan ramsey menggantikan posisi fabregas. Line up arsenal:

Szczesny
sagna-djourou-koscielny-clichy
wilshere-song-RAMSEY
walcott-v.persie-nasri

Ternyata, perubahan yg dilakukan oleh wenger sangat menarik kerana gandingan tengah antara ramsey dan wilshere sangat2 bagus dan berkesan. Boleh dah  jual fabregas. Memang MU xdapat lawan trio tengah arsenal, Song-Wilshere-Ramsey. Song bermain sangat bagus apabila berjaya mengekang setiap  pergerakan shrek (rooney). Shrek memang xlepas bila berdepan dgn Song.

Wilshere penggerak utama Arsenal

Nasri seperti biasa, bola memang lekat kat kaki. Body balance, dribble, running, semuanya perfect. Cuma terpaksa keluar setelah tamat 1st half kerana mengalami hamstring rasanye dan digantikan oleh arshavin.

Gol tunggal perlawanan dihasilkan bermula gerakan dari tengah oleh ramsey yg menghantar bola ke van persie utk membuka serangan dari sebelah kanan. Van persie bijak mengkucar kacirkan pertahanan MU dgn trick kebiasaan dye, namun beliau x melepaskan rembatan kerana ada 2 makhluk dah block kat depan. Bola dilorongkan kepada Ramsey yg mengangkat2 tangan lalu melepaskan rembatan pantas ke sebelah kanan gawang MU dan gol untuk Arsenal. Best moment bg aku.Huhu


Ramsey telah menemui sentuhan gol

Sekali lg aku berasa rugi giler2 sebab xmng kat bolton haritu..Sekarang 6 point blakang MU dan 3 point blakang chelsea. next week, chelsea mng, MU dan chelsea kongsi mata 73. kalau arsenal menang, arsenal 70.

Kita mesti berharap yg untuk 2nd last game tu, Mu dan chelsea kalah,dan arsenal mesti mng. So arsenal,mu,chelsea share 73 point. DAn last game, menentukan siapakah paling layak jadi juara..hehe..kalaulah boleh jadi macam ni......................................... 

Shrek xpuas ati

video

2 comments:

  1. faktor kemenangan...gaya nasri team lawan dah boleh baca...

    kadang2 pemain yang lebih straight foward macam arshavin lebih berkesan

    fabregas slow...rasanya dia akan lebih floop bila pi Barcelona

    sorry menyemak jap kat sini....

    ReplyDelete
  2. no hal la bro..

    tapi arshavin xleh hold bola mcm nasri, body blance terok..

    arshavin pun pegi jual balik kat zenit. nasri patut main tengah.wenger kene cari pemain sayap kiri baru.

    ReplyDelete