Thursday, December 30, 2010

Wenger TAKNAK Shopink Januari 2011


 Wenger jelas mempertahankan kebolehan para pemain Arsenal dengan mengatakan Arsenal tidak perlu berbelanja pada musim perpeindahan Januari ini. Walaupun beliau menyedari kegoyahan benteng pertahanan arsenal telah menyebabkan arsenal keciciran mata yg banyak musim ni,beliau tetap optimis dgn tindakannya.

Gandingan squillaci dan koscielny sgt huru hara. Kecederaan panjang Vermaelen telah memberi impak besar terhadap barisan pertahanan. Walaupun wenger xnak beli pemain, Djorou sepatutnya menjadi pemain utama menggantikan squillaci kerana permainan Djorou lebih kemas dan cantik.

Ramai peminat kecewa dgn tindakan wenger menukar 8pemain ketika menentang Wigan tempoh hari tetapi bagi aku,pertukaran pemain yg dilakukan sangat bagus.Rata2 pemain simpanan arsenal kelihatan begitu mantap cuma yg peliknya knp perlu merehatkan Djorou? 

Dengan kembalinya vermaelen hujung januari nanti ,arsenal akan lebih kukuh di pertahanan dan posisi lain tiada masalah lebih2 lagi kembalinya van persie dalam skuad utama telah menguatkan jentera serangan arsenal.

No comments:

Post a Comment